Bli medlem
Logg inn
Start.no
Quiz
Filter
Lister
Trivselsregler
Start.no er et sosialt nettsted der du kan sosialisere med og underholde andre brukere med innhold du skaper selv.

Vi har et sterkt ønske om at miljøet på Start skal være hyggelig og positivt, og siden vi har flere mindreårige på nettsiden har vi en rekke trivselsregler som kan virke litt strenge ved første øyekast.

Samtidig er Start et underholdningsnettsted. Vi er her for å ha det gøy, og for enkelte innebærer dette vulgær humor, stygt språk og grensetøying. Våre moderatorer vil derfor utvise en del skjønn i sin tolkning av disse reglene, men alvorlige brudd vil alltid føre til passende reaksjoner.


 1. Vær høflig.
  Med mindre du kjenner vedkommende er det ingen grunn til å oppføre seg ufint rundt andre bare fordi man er anonym. Husk at ingen vinner en krangel på internett.
 2. Vær hjelpsom.
  Du trenger ikke kommentere skrivefeil, du trenger ikke påpeke feil hos andre når det ikke bidrar til diskusjonen, og du trenger ikke gi kritikk som ikke er konstruktiv. Bruk heller energien din på positive ting.
 3. Vær morsom.
  Vi har alle godt av å få utfordret våre egne grenser i blant, men det er lov å se an sitt publikum. Bruk tid på å ordlegge deg og tenk etter hvordan det du skriver vil bli oppfattet av andre.
 4. Vis forståelse.
  Syntes du noen tråkker over streken? Var quizen du nettopp tok fullstendig smakløs? Fornærmet en bruker deg i debatten? Send en klage til oss i Start og gå videre. Konfronterende og antagonistiske meldinger til avsender vil svært sjelden føre noe godt med seg, og det nytter ikke å ergre seg over andres oppførsel på internett. Hev deg over det. Ellers vil du i verste fall modereres i samme slengen.

  Vi er alle forskjellige, og det noen syntes er ondskapsfullt kan andre syntes er morsomt. Forsøk å se ting fra andres ståsted og la moderatorene ta seg av tvilstilfellene.
 5. Vær taktfull.
  Temaer som religion, politikk, sykdom og sex er velkomne på Start, men vi ber deg om å bruke ekstra varsomhet når du diskuterer eller lager relatert innhold. Er du i tvil kan du be en moderator foreta en vurdering av innholdet ditt.
 6. Vær forsiktig.
  Aldri del eller be om personlig informasjon som navn, adresse, telefonnummer eller andre detaljer som kan identifisere deg. Hvis du opplever ubehagelige henvendelser fra andre brukere på Start, ber vi deg kontakte oss direkte eller benytte deg av tipseknappen til politiet du finner nederst på alle sidene.

  Rasisme, religiøs intoleranse, homofobi og personlige angrep samt grafikk, tekst, fotografier, bilder, video, lydfiler eller annet materiale som er ærekrenkende, fornærmende, trakasserende, rasistiske, hatske eller voldelige er uønsket på Start.no og vil få konsekvenser.